Prvenstvo Hrvatske

Četvrtfinale, 1. utakmica

Jadran ST – Mornar Brodospas  12 : 15 (1:5, 4:3, 3:3, 4:4)

Jadran ST: Čelar (4 obrane), Tonković, Marinić Kragić, 2 Vasić 3, Antonijević 1, Pejković 2, Popović 2, Bušelić, Visković, Milardović, Santini, Gluhaić 2, Strujić (2 obrane), Chikvinidze.

Trener: Mile Smodlaka  Pomoćni tr: Vili Mladinić

Mornar BS: Šparada (12 obrana), Čagalj, Kreković 1, Goreta 2, Ćalić 2, Živković 1, Rodin 1, Vrdoljak 1, Krolo, Dužević 4, Erak 3, Podrug, Martinović.

Trener: Zdeslav Vrdoljak  Pomoćni tr: Ozren Mihaljević i Zvone Ivanko

PETERCI: Jadran 0 – 1, Mornar BS –

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 13, Mornar BS 12

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Santini (18. min), Marinić Kragić (30. min), Čagalj (32. min)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 7 – 11 (64 %), Mornar BS 7 – 13 (54 %)

Odigrali smo vrlo dobro, zasluženo došli do važne pobjede i tri pogotka prednosti. Uzvrat je u četvrtak, nema mjesta za euforiju niti bilo kakva razmišljanja o polufinalu.

U ovu prvu utakmicu smo ušli fantastično. U napadu smo bili efikasni sa svih pozicija, a posebno Dužević sa dva metra. Stalno smo imali prednost koja se kretala od plus dva do pet, jadranaši su na sve načine pokušavali preokrenuti, ali nismo im dozvolili. Utakmica je bila dosta nervozna, sa jako puno kontra faula koji su ispresjecali igru, ali i jako puno lijepih pogodaka. Bio je to pravi, uzbudljivi gradski derbi u kojem su gledatelji mogli uživati. Veselimo se uzvratu, sve je još otvoreno i moramo ostati maksimalno koncentrirani.