S velikim zadovoljstvom najavljujemo 2. MFK – Mediteranski festival knjige koji će se i ove godine održati u ŠC Gripe i to od 9 do 13. svibnja.

MFK – Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa koji organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Kao i prošle godine, posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program koji će se održavati na čak 4 pozornice.

Uz bogat program za odrasle poput promocije nove knjige ELENE FERRANTE: Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju ili dinamičnih panel diskusija kao što će, zasigurno, biti ona naslova HERCEGOVINA vs. KATALONIJA, posebna se pažnja pridaje i programu za djecu školskog uzrasta. U pripremi su razne radionice, promocije dječjih autora te novih naslova. Tako će u sklopu MFK biti predstavljena i nova slikovnica Olje Savičević Ivančević te ilustratora Svjetlana Junakovića – Šporki Špiro i Neposlušna Tonka.

Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i kupovati knjige PO PROMOTIVNIM CIJENAMA.  Izbora neće manjkati s obzirom  na to da se i ove godine očekuje veliki broj nakladnika koji će predstaviti i ponuditi svoje knjige.

Sve informacije i detaljni mfk program kao i raspored radionica i načina prijava, bit će uskoro dostupni na mrežnoj stranici www.mfk.hr.