ŠC Bazeni Poljud

//ŠC Bazeni Poljud

OPĆI PODACI ŠC BAZENI POLJUD

Športski centar bazeni Poljud se smjestio na sjevero zapadnom dijelu grada Splita tik uz Gradski stadion Poljud. ŠC bazeni Poljud nalazi se na prostranoj površini od oko 32.254,00 m² te svojim arhitektonskim riješenjem (nalik na val) se očigledno zaista ljepo uklopio kako u krajolik Mediterana tako i u namjensku cjelinu.Športski sadržaj u bazenima je raznolik i od ukupne površine zauzima 24.645,00 m², ali tu se nalaze i razne dvorane.

Športski sadržaj ŠC bazeni Poljud:

• Olimpijski bazen
  • Bazen za vaterpolo
  • Bazen za neplivače
  • Vanjski bazen sa skakaonicom (natkriven sa balonom)
  • Dvorana za gimnastiku
  • Polivalentna dvorana
  • Dvorana za judo i hrvanje
  • Dvorana za boks
  • Dvorana za ples
  • Kuglana
  • Dvorana za mačevanje
  • Streljana
  • Badminton

Olimpijski bazen je smješten unutar samog kompleksa i to na zapadnom dijelu od triju unutarnjih bazena te ima tribine koje su kapaciteta 2000 sjedećih mjesta. Bazen za vaterpolo je smještem na istočnoj strani unutarnjeg kompleksa bazena te također ima gledalište od kapaciteta 650 sjedećih mjesta. Između olimpijskog i vaterpolo bazena se nalazi bazen za neplivače koji samim sojim nazivom govori o svojoj svrhi. Od bazena na športskom centru se nalazi i jedan vanjski bazen s skakaonicom koji također ima gledalište kapaciteta od 330 sjedećih mjesta te je njega odnedavno moguće koristiti i zimi jer se natkrije s balonom.

Osim bazena na športskom centru postoje tri dvorane koje se nalaze na donjem zapadnom nivou kompleksa, a to su:

• dvorana za judo i hrvanje (150 sjedećih mjesta)
  • polivalentna dvorana (330 sjedećih mjesta)
  • dvorana za gimnastiku (192 sjedeća mjesta)

Osim tih triju dvorana u nizu u njihovoj neposrednoj blizini se nalaze i dvije dvorane za ples i boks koje su smještene u južnom dijelu donjeg nivoa bazena. Također postoji i kuglana koja se nalazi na južnom dijelu športskog centra te je pristup do nje s vanjske prometnice koja se nalazi između gradskog stadion i športskog centra bazeni Poljud. A iznad unutarnjih bazena se nalaze dvije dvorane; dvorana za mačevanje i prostor za bagminton. No za napomenuti je i da se u športskom centru bazeni nalazi i streljana.

Na športskom centru se nalazi i veliki  parking prostor.

KUGLANA

Kuglana je smještena u sklopu kompleksa bazena na Poljudu. a radovi na njenoj rekonstrukciji, koje je financirao grad s 950.000,00 kuna trajali su dva mjeseca. Riječ je o najvećoj investiciji Grada Splita u sportske objekte u 2012. godini.Uređenjem dvorane deset muških i jedan ženski kuglački klub, u kojima se kuglanjem bavi preko 200 kuglašica i kuglača, dobili su prostor u kojem će, osim treniranja, moći organizirati službena natjecanja.Kuglana ima šest staza.

Svlačionice muška i ženska i poseban WC za gledatelje. Ulaz je sa ulice VIII mediteranskih igara – južne strane objekta, a svečano je otvorena 06.02.2013. godine.

LOKACIJA

Športski centar „Bazeni Poljud“

VIII. Mediteranskih igara 21, Split, Telefon: 021/381 286

NOVOSTI

707, 2017

KUPANJE GRAĐANA- BAZENI POLJUD

Obaviještavamo korisnike kupanja građana da je nova satnica korištenja bazena od 8-20 sati u iznosu od 30,00 kuna.Ulaz kroz fitness centar.

2905, 2017

DEMONTAŽA BALONA Š.C. BAZENI POLJUD

Obaviještavamo sve korisnike da je na bazenima Poljud  u petak 25.05.2017. izvršena je demontaža balona Vanjskog bazena.

904, 2017

JADRAN – MORNAR U 18 SATI ,BAZENI-POLJUD 08.04.2017.

Prvenstvo Hrvatske

Četvrtfinale, 1. utakmica

Jadran ST – Mornar Brodospas  12 : 15 (1:5, 4:3, 3:3, 4:4)

Jadran ST: Čelar (4 obrane), Tonković, Marinić Kragić, 2 Vasić 3, Antonijević 1, […]

3003, 2017

VK POŠK – VK VOJVODINA BAZENI POLJUD 29.03.2017.

OVK POŠK – VOJVODINA 9:6 […]

2803, 2017

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA RADOVA ENERGETSKE OBNOVE Š.C. BAZENI -POLJUD

Na konferenciji za novinare, održanoj na Š.C. „Bazeni –Poljud“ predstavljen projekt radova energetske obnove tog sportskog objekta u čijem su sastavu olimpijski i vaterpolo bazen te sportske dvorane.

1703, 2017

VK MORNAR- VK JADRAN HN 18.03. U 18 SATI BAZENI POLJUD

Na Bazenima Poljud održati će se utakmica VK Mornar – VK Jadran HN u 18 sati.

1503, 2017

VK JADRAN – VK BUDVA 15.03.2017. u 19:30 h