ŠC Gripe

OPĆI PODACI ŠC GRIPE

Športski centar Gripe, skraćeno SC Gripe športski je kompleks u Splitu. Sastoji se od velike i male dvorane. Velika dvorana kapaciteta je oko 6.000 gledatelja.Koristi se za rarazne športove,koncerte i manifestacije. Mala dvorana može zaprimiti 1.000 gledatelja. Koristi se za razne športove i koncerte.
Kompleks je izgrađen za odigravanje Mediteranskih igara, u drugoj polovici sedamdesetih. Usprkos tako dugoj tradiciji, objekti su i dalje u izvanrednoj funkciji i udomljavaju niz sportova od kojih su mnogi pronjeli ime grada i države u svijet preko uspjeha sportaša koji su na njima proveli sate i sate treninga.
Osim velike i male dvorane tu su:

• Dvorana za stolni tenis se nalazi na istočnom dijelu objekta u kojem su smještene četiri dvorane i to na prvom katu odnosno iznad streljane i sastoji se od dijela borilišta i dijela svlačionica
  • Dvorana za kickboxing koja je također smještena u objektu koji je najmenjen za borilačke športove te se nalazi kao posljednja u nizu od četiri dvorane. Svojom površinom zauzima prostor od oko 220,00 m2
  • Dvorana za karate se nalazi prva u nizu od četiri dvorane u zgradi za borilačke športove na SC Gripe. Svojom dimenzijom je jednaka kao i posljednja dvorana za kickboxing
  • Dvorana za dizanje utega na ŠC Gripe se nalaze na zapadnom dijelu objekta u kojem su smještene četiri dvorane te se svom visinom prostire kao jedna cjelovita dvorana. Sastoji se od borilišta, dijela ostava rekvizita, dijela gdje su tribine i svlačionica
  • Dvorana za boćanje se nalazi kao zasebni objekat na ŠC Gripe točnije Stare gripe i to iza objekta u kojem su smještene četiri dvorane (judo, streljana, stolni tenis, dizanje utega). Sastoji se od prostora borilišta odnosno staza za boćanje i svlačionica

22. studenog 2007. u sklopu centra, sa istočne strane otvorena je Kuća slave splitskog športa.

LOKACIJA

Športski centar Gripe

Osječka 11, Split, Telefon: 021/559-333;  021/559-347

NOVOSTI

2311, 2017

MNK SPLIT TOMMY – MNK OSIJEK , PETAK 24.11. U 19:30 SATI , GRIPE

U maloj dvorani na Gripama održati će se utakmica između MNK SPLIT TOMMY -MNK OSIJEK

1910, 2017

HUMANITARNI KONCERT DUHOVNE GLAZBE 11.11.2017. U 20 SATI

JUDO PRVENSTVO HRVATSKE 14.10. 2017. VELIKA DVORANA GRIPE

MNK MEJAŠI – MNK SPLIT TOMMY II 15.10. U 18 sati

MNK TORCIDA – MNK UNIVERSITAS 15.10. u 16 sati

U maloj dvorani na Gripama  u nedjelju u 16 sati održati će se utakmica.

MNK SPLIT TOMMY – MNK BROD 035 , 14.10. U 20 sati

MNK HAJDUK – MNK GENIUS 14.10. u 16 sati , subota

2009, 2017

RADOVI NA SANACIJI ELEKTRO-INSTALACIJA NA DVORANAM ZA BORILAČKE SPORTOVE -ŠC GRIPE