ŠC Gripe

OPĆI PODACI ŠC GRIPE

Športski centar Gripe, skraćeno SC Gripe športski je kompleks u Splitu. Sastoji se od velike i male dvorane. Velika dvorana kapaciteta je oko 6.000 gledatelja.Koristi se za rarazne športove,koncerte i manifestacije. Mala dvorana može zaprimiti 1.000 gledatelja. Koristi se za razne športove i koncerte.
Kompleks je izgrađen za odigravanje Mediteranskih igara, u drugoj polovici sedamdesetih. Usprkos tako dugoj tradiciji, objekti su i dalje u izvanrednoj funkciji i udomljavaju niz sportova od kojih su mnogi pronjeli ime grada i države u svijet preko uspjeha sportaša koji su na njima proveli sate i sate treninga.
Osim velike i male dvorane tu su:

• Dvorana za stolni tenis se nalazi na istočnom dijelu objekta u kojem su smještene četiri dvorane i to na prvom katu odnosno iznad streljane i sastoji se od dijela borilišta i dijela svlačionica
  • Dvorana za kickboxing koja je također smještena u objektu koji je najmenjen za borilačke športove te se nalazi kao posljednja u nizu od četiri dvorane. Svojom površinom zauzima prostor od oko 220,00 m2
  • Dvorana za karate se nalazi prva u nizu od četiri dvorane u zgradi za borilačke športove na SC Gripe. Svojom dimenzijom je jednaka kao i posljednja dvorana za kickboxing
  • Dvorana za dizanje utega na ŠC Gripe se nalaze na zapadnom dijelu objekta u kojem su smještene četiri dvorane te se svom visinom prostire kao jedna cjelovita dvorana. Sastoji se od borilišta, dijela ostava rekvizita, dijela gdje su tribine i svlačionica
  • Dvorana za boćanje se nalazi kao zasebni objekat na ŠC Gripe točnije Stare gripe i to iza objekta u kojem su smještene četiri dvorane (judo, streljana, stolni tenis, dizanje utega). Sastoji se od prostora borilišta odnosno staza za boćanje i svlačionica

22. studenog 2007. u sklopu centra, sa istočne strane otvorena je Kuća slave splitskog športa.

LOKACIJA

Športski centar Gripe

Osječka 11, Split, Telefon: 021/559-333;  021/559-347

NOVOSTI

606, 2017

MNK SPLIT-MNK FUTSAL DINAMO 06.06. 2017. U 20 SATI , SVI NA GRIPE

606, 2017

PLESNI TURNIR U STANDARDNIM I LATINOAMERIČKIM PLESOVIMA MALA DVORANA GRIPE

U maloj dvorani na Gripama održati će se u nedjelju  04.06.2017.turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima.

3005, 2017

MNK SPLIT- MNK FUTSAL DINAMO DVORANA GRIPE 31.05. U 19:30 SATI

Futsal Dinamo kroz produžetke do majstorice protiv Split Tommyja!

1705, 2017

KUP SV. DUJE U MAČEVANJU 20.05.2017.

85449-ST DUJE’S CUP 2017 – Invitation letter

505, 2017

JUDO 13. KUP SV.DUJE 06.05. Š.C. GRIPE

305, 2017

MEDITERANSKI FESTIVAL KNJIGE OTVORENJE

Danas je u Velikoj dvorani na Gripama sve;ano otvoren Sajam knjiga.Vi[e on tome pogledajte u galeriji.

2504, 2017

MEDITERANSKI FESTIVAL KNJIGE 03-07.05.2017.

Mediteranski festival knjige ili skraćeno mfk, cjeloviti je festival knjige koji će se održati u velikoj dvorani Gripe u Splitu od 3. do 7. svibnja te tako, […]

1004, 2017

NAŠA BILA ŠTORIJA 21.04. 2017. GRIPE